Volvo FH 16

Volvos senaste flaggskepp FH16 är en fantastisk lastbil. Den är framtagen för att klara av de allra tyngsta transporterna. De är även väldigt aerodynamisk och detta medför att den drar mindre bränsle än de flesta andra lastbilarna på marknaden. FH i namnet står för Front High vilket innebär att den har en platt front och att motorn är placerad under förarutrymmet.

En bra lastbil

Siffran 16 står för att den har 16 liters kapacitet och den finns att få i versioner med 540, 600, 650, 700 eller 750 hästkrafter. Lastbilar med 540 hästkrafter kan fås med manuell växellåda. Alla andra modeller kommer med en automatisk växellåda från Volvo. Kom ihåg att antalet hästkrafter påvekar priset på din lastbilsförsäkring där den med 540 hästar är snäppetbilligare. Lastbilen har även en karaktäristisk design för Volvo och har gott om utrymme även för de förarna som har lite längre ben.

En vacker lastbil

Sovhytten är också generöst tilltagen och hytten är lite lägre för att den ska kunna passera lätt under broar och viadukter. Den har även ett fantastiskt vridmoment då den klarar av att dra extremt tunga laster på låga varv. Volvo har verkligen lyckats med att minska luftmotståndet på denna lastbil vilket medför att den drar avsevärt mindre än tidigare modeller.

Perfekt för långa resor

Denna lastbil är perfekt för långa resor då den har ett revolutionerade kylsystem där luftkonditioneringen är integrerad i klimatsysteme som går riktigt tyst även när den är parkerad och motorn avstängd. Detta leder till att föraren får en bättre sömn och kan köra mycket bättre under sitt pass. Denna lastbil drar både mindre bränsle och har fortfarande en fantastiskt kapacitet och sovutrymme vilket gör den till en av de bästa lastbilarna på marknaden!