Vardia

Betyg: 4.2 / 5

Vardia är en pigg nykomling på scenen för lastbilsförsäkringar som ofta får toppbetyg i oberoende jämförelser. Genom att undvika stora och uppenbara risker såsom ungdomar som vill försäkra dyra bilar menar Vardia att de kan hålla nere kostnaderna för dig som anses ha en mer normal riskprofil. Förutom det lägre priset är en fördel med Vardia är att det är avgiftsfritt att ansluta till månadsvis betalning via autogiro.

Fördelar med Vardia försäkring

  • Skadehantering online
  • Ett prisvärt alternativ
  • Tydliga villkor
  • Ingen avgift för Autogiro

Nackdelar med Vardia försäkring

  • Begränsat med tilläggsförsäkringar
  • Går inte att justera självrisken
  • Täcker inte alla industrier

Så fungerar försäkringen

Prydligt indelat på deras hemsida visar Vardia vad som ingår i trafikförsäkringen, halvförsäkringen, helförsäkringen och tilläggsförsäkringen som i det här fallet enbart innehåller en avbrottsförsäkring. Som i de flesta andra fall är vagnskada på det som skiljer hel från halvförsäkring. I de fullständiga villkoren finns samtliga delar beskrivna på ett sätt som är enkelt att förstå.

Skadas ditt fordon har Vardia ett bra nätverk med specialister och auktoriserade verkstäder som hjälper dig att få bästa pris på reservdelar, bärgningshjälp etc. Därför rekommenderas du alltid att snabbt kontakta Vardia om skadan är framme.

Exempel på vad försäkringen inte täcker

Har fordonet kört mer än 750,000 kilometer bör du se över vilket skydd som inte gäller längre. Exempelvis gäller inte avbrottsförsäkringen om fordonet körts den sträckan vid skadetillfället. Som alla försäkringar följer även Vardias lastbilsförsäkring med aktsamhetskrav som måste följas. Det innebär exempelvis att du måste ansvara för din egendom eller fordon på ett sätt som minimerar risken för skada eller olycka. På något mer detaljerad nivå innebär det exempelvis att kylarsystemet måste innehålla tillräckligt med frostskyddsmedel.

Lämna rätt uppgifter

Vardia uppmärksammar i för och efterköpsinformationen hur viktigt det är att lämna rätt uppgifter då försäkringen tecknas och även hur viktigt det är att dessa uppgifter. Är uppgifterna felaktiga men av mindre betydelse är det normalt att ersättningen minskas med 25%. Har fel uppgifter lämnats med flit eller oaktsamhet kan det dessutom leda till fall där ersättningen helt uteblir.

Förköpsmaterial Vardia:

https://www.vardia.se/wp-content/uploads/2016/02/F%C3%B6r-och-efterk%C3%B6psinfo_tung_lastbil_o_sl%C3%A4p_20160701.pdf