Trailer Trucking Festival på Mantorp Park

Du som älskar trailers och lastbilar får inte missa ett besök på Trailer Trucking Festival på Mantorp Park mellan den 8-9 oktober. Efter två år av coronarestriktioner börjar samtliga evenemang så småningom dra igång igen och detta är ett av dem. Det blir ett flertal roliga aktiviteter inklusive en häftig ljusshow och provkörning.

Se och provkör flera ståtliga trailers

Detta är verkligen en ypperlig chans att provköra flera ståtliga trailers med de senaste funktionerna. Om du har rätt körkortsbehörighet kan du ta chansen att provköra Volvo och Mercedes lastbilar. De kommer med sina nyaste modeller och du har chansen att uppleva dem från första parkett. Det är också första gången de visas upp för en större publik på svensk mark.

Flera spännande aktiviteter

Det bjuds på många spännande aktiviteter under de två dagarna utöver provkörning. Provkörningen sker för övrigt under ordnade former på en bana så du kan känna dig lugn. Själva utställningen börjar på morgonen och är öppen under flera timmar. Du kan alltså komma när du vill och titta på alla trailers i lugn och ro. Missa inte heller Nordic Trophy som blir något utöver det vanliga.

Detta är Nordic Trophy

Tävlingen Nordic Trophy handlar om att kora de snyggaste lastbilarna. Det är publiken som röstar och bestämmer utgången. Vissa låter lastbilen tala för sig själv, andra bygger om helt och hållet. Det är alltså upp till publiken och bestämma vilket som är det vinnande konceptet. Totalt deltar cirka 400 bilar från hela Europa i olika klasser. De bästa gör upp i en slutfinal.