Tesla Semi

Nu är den här! Teslas nya lastbil Semi som kan köra upp till 800 km på en enda laddning. Med fyra motorer, snabb acceleration och en garanti att lastbilen inte kommer gå sönder de första 160,000 milen gör Tesla Semi ett starkt inträde på marknaden. Det är inte klart vad priset för Tesla Semi kommer att landa på än.

Räckvidden är längre än förutspått

Tidigare rapporter om Semis räckvidd låg kring 320 till 480 km på en laddning. Elon Musk rapporterar dock under presskonferensen att Tesla Semi kan köra upp till 800 km på en enda laddning. Enligt Musk så är upp till 80 procent av körningarna kortare än 400 km. Om informationen stämmer så betyder det att Semi kan lämna last och köra tillbaka på en och samma laddning.

Megachargers laddar på drygt 30 minuter

Tesla har utvecklat särskilda Megachargers för lastbilen Semi som kan ladda upp till 650 km räckvidd på 30 minuter. Detta innebär att chauffören kan snabbt ladda upp batteriet under sin lunch eller under tiden lasset lossas för att sedan köra vidare meddetsamma. Elon Musk utlovar att Megachargers kommer att finnas tillgängliga över hela världen precis som Superchargers för Teslas personbilar.

Tesla Semi lovar mycket prestanda

Hajpen kring Tesla är inte något nytt och Elon Musk har lyckats väl med att bygga upp bilden av märket som banbrytande. Numera finns flera konkurrenter till Tesla inom industrin för eldrivna lastbilar. Nya Tesla Semi överraskade dock med högre prestanda och räckvidd. Frågan är om priset kommer att kunna konkurera med andra alternativ i industrin. Andra faktorer så som garanterad hållbarhet de första 160,000 milen gör dock Tesla Semi till ett intressant alternativ.