Lastbilsföretagen och bränslebolagen i stort samarbete

Nu har lastbilsbolagen och bränsleföretagen gått in i ett grönare samarbete, för att på sikt skapa ett europeiskt nätverk, som ska leda EU till ett gröna samhälle för bolagen såväl som kunderna. Stora spelare på fordonsmarknaden har gått ihop i forskning och utveckling av väte- och bränslepartiklar som drivmedel för att driva utvecklingen framåt.

H2Accelerate är det senaste inom miljövänligt bränslealternativ

Det har klagats länge på miljöpåverkan från de stora lastbilarna som kör över hela Europa. Daimler, Volvo, Iveco, Shell och OMV har gått ihop för att lansera ett projekt som går ut på att byta ut bensindrivna lastbilar mot vätedrivna lastbilar. Bolagen har nu ett samarbete där de bygger motorer som kan installeras i äldre bilar och nya tankanläggningar för att underlätta övergången.

Ett stort kliv mot nollutsläpp år 2050

Det är inte bara de stora företagen som kommer kunna dra nytta av det här samarbetet, det kommer också att underlätta för de bilister som redan kör elbilar. Med fler tankanläggningar längst vägarna kommer det ge fler möjlighet att använda vätedrivna fordon. De vätedrivna lastbilar som behöver service kommer skapa fler jobb till kommuner och nya utbildningsmöjligheter för unga studenter.

Väte som lastbilsdrivmedel, är det möjligt?

Nu tar lastbils- och bränsleföretagen ett stort kliv mot nollutsläpp år 2050. Det nya projektet H2Accelerate kommer att leda till nya fossilfria produktionsanläggningar och en stor lansering av vätedrivna lastbilar. Detta är en milstolpe för hela vårt samhälle i riktning mot en grönare framtid och en stor marknad för vätedrivna lastbilsfordon i hela Europa. Det är även en uppmaning till beslutsfattare och andra aktörer att om alla drar sitt strå till stacken kommer det leda till en ljusare framtid.