Kända däcktillverkare

I samband med att den första bilen uppfanns blev frågorna många om vilka delar som skulle ingå i konceptet för att skapa en bra bil, allt från motorer till bilbälten. Men något som fortsätter att vara på topp över listan med komponenter är fordonets däck. Ibland argumenterat att vara den viktigaste komponenten gällande en bils säkerhet.

Vinnardäck – Continental och Pirelli

Continental har länge varit bland de ledande märkena gällande däck – var tredje bil som rullar på vägarna ska enligt undersökningar ha tillverkats av Continental. Företaget har unika däck där kvaliteten är så hög att de har legat i toppen i flera år. Pirelli är ännu ett ledande däcktillverkande företag och har i flera år ansetts vara pionjär gällande däck. Med olika däcklösningar kan komforten och prestandan ökas – ett bevis på att de fortfarande är ett av de främsta däckföretagen.

GoodYear och Hankook – konkurrenterna

GoodYear var det första företaget som uppfann däck som skulle klara av vått underlag, något som blev revolutionerande för industrin. De har fortsatt framåt och uppåt med att leverera kvalitetsdäck och är nu ett av de grönaste företagen i världen. Hankook har snabbt blivit ett av de företag som expanderar fortast i världen. Samtidigt håller de hög kvalitet på däcken som ger ifrån sig väldigt lite värme och därmed drar ned på slitaget av däcken.

Hur ska man välja rätt?

När det gäller däck kommer du aldrig att vara en förlorare om du väljer något av dem som ligger högst upp i listan. Continental, Pirelli, GoodYear och Hankook har i många år levererat hög kvalitet på sina däck och om standarden fortsätter att ligga lika högt kommer även framtidens bilar att fortsätta köra på dessa. Med så hög prestationsförmåga hos konkurrenterna kan endast kvaliteten förbättras hos samtliga företag, vilket gör alla till vinnare.