Årets lastbil är utsedd!

Högmodern teknik har återigen placerat Mercedes-Benz i toppen. Med självkörande funktioner och avancerade kameror istället för backspeglar tog nya Actros hem priset ”Truck of the Year 2020” trots hård konkurrens. Den nya modellen uppfyller enkelt de regler för priset som förespråkar hög komfort, låg miljöpåverkan samt överlägsna köregenskaper. Med den här segern blir Mercedes-Benz det märke som har haft flest framgångar sedan priset instiftades.

Mercedes-Benz Actros bäst i klassen

Den nya Actros har framför allt många positiva egenskaper för chauffören. En förbättrad svängassistent, Active Drive Assist och utökade funktioner i farthållaren Predictive Powertrain Control är endast en del. De smarta kamerorna visar förutom trafiken bakom fordonet även hur släpet ligger i kurvorna så att föraren kan framföra lastbilen på ett smidigare sätt. Den digitala Multimedia Cockpit gör också bilen säker och överskådlig med tydliga bildskärmar och snabbmanövrerade touchscreens.

Actros gynnar miljön

Genom att använda sig av Active Drive Assist får fordonet en jämnare motorgång genom hela uppdraget och detta påverkar naturligtvis utsläppen. Mercedes-Benz har gjort mycket för att förbättra miljöpåverkan i sin nya modell. Uppgraderingen från traditionella backspeglar till nya Mirror Cam har sänkt bränsleförbrukningen tack vare minskat luftmotstånd och körprogrammen har utformats för att ge fordonet maximal prestanda med minsta möjliga bränsleförlust.

Ny teknik är till gagn för alla

Tekniska innovationer i fordon underlättar för alla parter, inte minst chaufförer men även för samhället i stort. Tunga transporter är nödvändiga i dagens samhälle och ju säkrare och effektivare de är desto bättre. Det nya flaggskeppet Actros anses nu bana väg för framtidens automatiserade körning och det är bara att gratulera Mercedes-Benz som nu vunnit den avundsvärda utmärkelsen för femte gången.